Rhodesian Ridgeback

Verschillende feiten over de Rhodesian Ridgeback

Veel mensen vinden honden een leuk gezelschapsdier. Doordat een hond altijd bij je is, kan een hond echt als een maatje aanvoelen. Bij de rhodesian ridgeback is dat niet anders. Dat zijn hartstikke lieve honden met een waakzaam karakter. Ze staan er om bekend om vrij agressief te zijn maar dat is in veel gevallen meer een stereotypering dan de waarheid. Het gedrag van een hond is namelijk sterk afhankelijk van de opvoeding die het dier heeft gehad.

Rhodesian Ridgeback

Levensduur van een Rhodesian Ridgeback

De gemiddelde levensduur van een ras is bij veel mensen een doorslaggevende factor bij het maken van de keuze voor een bepaald hondenras. Dat is niet gek aangezien je wilt dat een hond zo lang mogelijk onderdeel is van jouw huishouden. De gemiddelde leeftijd van een rhodesian ridgeback ligt tussen de tien en twaalf jaar. Dat zegt niet alles over een hondenras. De leeftijd van een hond is namelijk sterk afhankelijk van de wijze waarop er voor de hond gezorgd wordt. Als de hond gezond is is de kans groot dat de hond ouder wordt dan de gemiddelde leeftijd. 

Met de hond spelen

Om de gezondheid van een hond te verbeteren is het belangrijk dat de hond genoeg beweging krijgt. Het is niet genoeg om alleen maar met de hond te wandelen. Met de hond spelen is een goede manier om je hond actief te houden en tegelijkertijd een beter band met het dier te krijgen. Wanneer je het gooien met stokken zat bent kun je overwegen om een speeltje voor de hond te kopen. Als je hond nog jong is moet je rustig aan doen met het spelen. Zorg er voor dat een jonge hond niet te veel belast wordt.