KVV hond

KVV voor hond, kat of ander dier: wat is het precies?

Wij mensen vinden het zeer belangrijk om goed voor onze huisdieren te zorgen. Daarom zijn er allerlei soorten voer waar je uit kunt kiezen. KVV voor de hond is er daar eentje van. Maar wat is dit nu precies, en waarom zou je het aan je hond moeten geven? Dat ontdek je hier.

KVV hond

De afkorting KVV

KVV is een afkorting. Vandaar ook dat het gaat om hoofdletters wanneer we het over KVV hebben. Die letters staan voor kant en klaar vers vlees. Alle ingredi├źnten die je hond, kat of fret nodig heeft zijn vermalen in de juiste verhoudingen in de vorm van een worst, hamburger of vleesblokjes. Daarna worden ze bevroren zodat je ze wel wat langer kunt bewaren. Je kunt immers niet zomaar de kast vol rauw vlees leggen en dit aan je dier geven. Ook dieren kunnen daar in principe ziek van worden. 

Waarom rauw voer

Rauw vlees en rauw voer klinkt misschien gek. Wij mensen zijn gewend om alles te bakken, braden of frituren. Maar eigenlijk is dat helemaal niet zo gezond. Althans, voor je huisdier dan. Honden, katten en fretten zijn roofdieren. Roofdieren hebben zo nu en dan rauw vlees nodig om echt gezond te blijven. Dit eten ze immers van oorsprong in het wild ook. Natuurlijk kunnen ze vaak niet meer op jacht zoals ze dat in de natuur zouden doen. Ten eerste omdat ze dan gaan jagen op andere dieren die misschien wel huisdieren zijn en ten tweede omdat ze het simpelweg niet allemaal instinctief kunnen. Maar KVV geven kan natuurlijk wel.

Geef een reactie